Ingredients:
- 1 kg de verat sense espines
- 1 ceba
- 1 pastanaga grossa
- 4 grans alls
- 2 fulles de llorer
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 6 claus d'espècie
- 1 cullerada de pebre vermell
- 200 ml vinagre blanc
- 100 ml vi blanc sec
- 100 ml aigua
- 1 brot de farigola
- Farina
-Sal i Oli d'oliva
Elaboració:
Saleu i enfarineu els verats. Poseu oli en una paella i fregiu amb oli ben calent els verats nets sense que quedin gaire cuits. Reserveu-los en un recipient de vidre.
Coleu l'oli de fregir els verats i reserveu-los. Talleu els alls a làmines, la pastanaga a rodanxes fines i la ceba en juliana. Amb l'oli que prèviament hem colat, fregiu els alls. Quan agafin color incorporeu la ceba, la pastanaga, la farigola i les fulles de llorer. Quan estigui cuit, poseu el pebre en gra i els claus. Seguidament tireu el pebre vermell i remeneu.
Després incorporeu el vinagre, el vi i l'aigua. Deixeu-ho bullir 2 o 3 minuts i tireu-ho per sobre els verats que tenim reservats en el recipient de vidre. Us heu d'assegurar que tot el peix quedi cobert pel líquid. Quan estigui fred, posar-ho a la nevera fins a l'endemà.
El plat ja estarà llest per servir.
Nota: Sempre s'ha de fer servir un recipient de vidre ja que l'alumini amb l'àcid del vinagre es faria malbé.
Els verats poden conservar a la nevera una setmana.
Recepta presentada per: Maria Vila
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada