Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BERAT EN ESCABETX

dilluns, 5 de maig del 2025


 Ingredients:

- 1 kg de verat sense espines 

- 1 ceba 

- 1 pastanaga grossa

- 4 grans alls 

- 2 fulles de llorer

- 1 culleradeta de pebre negre en gra

- 6 claus d'espècie

- 1 cullerada de pebre vermell

- 200 ml vinagre blanc

- 100 ml vi blanc sec

- 100 ml aigua

- 1 brot de farigola

- Farina 

-Sal i Oli d'oliva 


Elaboració:

Saleu i enfarineu els verats. Poseu oli en una paella i fregiu amb oli ben calent els verats nets sense que quedin gaire cuits. Reserveu-los en un recipient de vidre. 

Coleu l'oli de fregir els verats i reserveu-los. Talleu els alls a làmines, la pastanaga a rodanxes fines i la ceba en juliana. Amb l'oli que prèviament hem colat, fregiu els alls. Quan agafin color incorporeu la ceba, la pastanaga, la farigola i les fulles de llorer. Quan estigui cuit, poseu el pebre en gra i els claus. Seguidament tireu el pebre vermell i remeneu. 

Després incorporeu el vinagre, el vi i l'aigua. Deixeu-ho bullir 2 o 3 minuts i tireu-ho per sobre els verats que tenim reservats en el recipient de vidre. Us heu d'assegurar que tot el peix quedi cobert pel líquid. Quan estigui fred, posar-ho a la nevera fins a l'endemà. 

El plat ja estarà llest per servir. 

Nota: Sempre s'ha de fer servir un recipient de vidre ja que l'alumini amb l'àcid del vinagre es faria malbé.

Els verats poden conservar a la nevera una setmana.


Recepta presentada per: Maria Vila

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada