Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ESPATLLA DE XAI AL FORN

dilluns, 5 de maig del 2025


 Ingredients:

 1 espatlla de xai marcada 

1 grapat d'avellanes torrades 

1 copa de brandi 

1 llimona 

4 patates 

2/3 alls, oli d'oliva, sal i pebre negre


Elaboració:

Primer de tot enceneu el forn perquè quan poseu la carn ja estigui calent. 

Poseu l'espatlla en una plata i li poseu sal, pebre i un raig d'oli, el forn a d'estar mig alt per tal que es vagi enrossint. 

Mentre tant peleu i talleu les patates a quadres mitjans i les poseu afregir amb bastant d'oli. 

Tot seguit feu la picada amb les avellanes i els alls, reserveu.

En una paella petita hi poseu un raig d'oli i sofregiu una mica la picada, hi afegiu el brandi i el suc de llimona , segons us agradi mes o menys. 

Quan veieu que la carn ja es cuita i poseu la picada entre mig dels talls ben repartit, ho deixeu una mica mes al forn i aneu napant amb el suquet que fa. 

Quan estigui cuit poseu les patates acabades de fregir al voltant de la safata i ja ho podeu servir. 

Aquesta és una manera de fer el xai que queda gustosa però suau. BON PROFIT!!!!

Recepta presentada per: Roser Blasco

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada