Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PURÉ DE PÈSOLS I OU ESCUMAT

dimarts, 14 de febrer del 2023

Ingredients

800 gr de pèsols congelats

2 fulles de llorer

4 grans d'all

10 filets d'anxova

100 gr de mantega

400 ml de crema de llet per cuinar

Sal

Pebre

4 ous

2 cullerades de vinagre de poma

Rúcula fresca


Elaboració del plat

Coeu els pèsols en aigua salada bullent, durant 5 minuts, amb les fulles de llorer i els alls.

Quan els pèsols estiguin cuits , treieu el llorer i els alls, escorreu-los i passeu-los pel pasapurés. 

En calent afegiu-hi 50 grs de mantega desfeta i la crema de llet tot ben remenat.

En un cassó, foneu 50grs de mantega.

Piqueu les anxoves amb la picadora fins que quedi una pasta i incorporeu-ho a la mantega. 

Coeu-ho a foc suau uns minuts.

Poseu-ho al puré, guardant una mica de pasta d'anxova per decorar al plat. 

Salpebreu el puré amb moderació, dons les anchovas ja son salades.

Poseu aigua en un cassó, afegiu-hi el vinagre, i feu arrancar el bull i controlant que la intensitar sigui tranquila. 

Trancar un ous en un plat i deixar-lo lliscar en l'aigua bullent, que cogui 3 minuts. 

Retireu-lo amb una escumadora i reserveu-lo en un plat.

Repetiu el procediment amb els altres ous.


Si no agraden els ous tant cruets, es pot fer l'ou ferrat.


Per muntar el plat, poseu el puré de pèsols, l'ou a sobre, i decoreu-lo amb una mica de pasta d'anxova i unes fulles de rúcula.


Recepta presentada per: Montserrat Pujadas


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada