
1 kg de tomàquets madurs (Cada quilo son més o menys de 200 grams de conserva final)
Oli
Sal
Sucre
Elaboració del plat:
Primerament peleu els tomàquets i treieu les llavors. (També es poden ratllar).
Prepareu la paella o cassola amb una mica d'oli i després i tireu els tomàquets a trossos i la sal al gust.
Enceneu el foc i els heu de coure una 1/2 hora llarga.Veureu el canvi de color i la textura. Els podeu anar provant mentre es va coent i hi podeu afegir més sal.
Si són molt àcids hi podeu posar una mica de sucre.
Un cop cuit el podeu fer servir al moment o guardar-lo un temps.
Per fer la conserva, la millor època de tomàquets és l'estiu i com menys àcids millor.
Els podeu conservar dins de pots de vidre tapats i al bany maria,
També els podeu congelar dins de bosses o fiambreres.
El bany maria es fa posant els pots coberts amb aigua freda que no passi
gaire de la tapa. I quan comencen a bullir, espereu 20 minuts per tancar el foc.
Es deixa refredar i es poden arribar a guardar fins a un any. Guardeu-los en un lloc fresc de la casa.
Presentada per: Assumpció Fontcuberta
Gràcies per la recepta! La provarem, ja que ens encanta el tomàquet en conserva casolà, canvia totalment la qualitat dels plats