ingredients:
(Per a 6 persones)
20 canelons
1 ceba
1 carbassó
1 alberginia
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 pastanaga
3 tomàquets vermells
200 gr. de xampinyons
Beixamel:
70 grs. de mantega
70 grs. de farina
1 litre de llet sencera
sal, pebre blanc, nou moscada.
formatge emmental ratllat.
Elaboració del plat
Per començar poseu a bullir els canelons i els deixeu a punt de farçir.
Talleu en juliana totes les verdures i els xampinyons.
Primer de tot sofregiu els alls, tallats petits, i tot seguit la ceba i quan estigui rossa tots els altres ingredients, menys els tomàquets que els posareu al final i ho salpebreu.
Feu-ho coure a foc lent uns 10 minuts.
Ara anem, per la beixamel:
En un cassó gruixut desfeu la mantega, i quan sigui fosa, afegiu-hi la farina, la deixeu enrossir una mica i a continuació tireu-hi la llet i sense deixar de remenar amb el batedor per evitar grumolls.
Quan la llet arrenqui el bull, es condimenta amb sal , pebre blanc mòlt i nou moscada.
Si la voleu una salsa més espessa s'ha de reduir la quantitat de llet.
Vinga, ara ompliu els canelons.
Col·loqueu-los en una safata per anar al forn amb una mica de beixamel al fons i la resta de la salsa serà per posar per damunt dels canelons.
Escampeu-hi formatge ratllat i una mica de mantega. Poseu-los a gratinar, fins que estiguin rossets.
Bon Profit !!!
Elaborada per Irene Feliu
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
CANELONS DE VERDURES
Publicat per
Irene Feliu
a
3:24
diumenge, 10 de desembre del 2017
Etiquetes de comentaris:
Trobada cuina amb verdures de temporada,
Verdures i hortalisses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (33)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (97)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (78)
- Postres (126)
- Primers plats (191)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada