Mª Dolors Puig:
"Per mi s'ha acabat posar sucre als sofregits. Si s'afegeix una pastanaga a la ceba d'un sofregit, desapareix l'acidesa del tomàquet."
Roser Blasco:
1. Les mongetes cuites augmenten el doble de volum.
2. Els cigrons es tiren a l'olla quan l'aigua bull.
3. Les mongetes es couen amb l'aigua freda.
Carmen Orona:
1. Quan bullen les mongetes s'hi posa un clau o 2 i no fan gasos.
2. Les cloïsses quan s'obren ja estan cuites.
Més secrets:
1. Les patates perquè no es desfacin s'han de posar amb l'aigua freda.
2. Fer servir polpa de nyora per fer la salsa de calçots.
3. Les nyores fregides molt just, perquè sinó son amargants.
4. Una mica de conyac al final de la salsa de calçots.
5. La farina de tempura s'ha de fer amb l'aigua ben freda i fregir-la amb l'oli ben calent.
6. El pollastre sencer al forn s'ha de coure uns 3\4 d'hora per kg de carn.
7. Els rostits millor coure'ls el dia abans.
8. Es poden fer algunes salses principalment al pollastre amb gambes, posant els alls escalivats i gingebre en pols.
9. Fulles de llorer per treu-re l'olor del que es faci a la planxa.
10. Al coure les llenties poseu-hi alguns granets de comí, per evitar les flatulències
11. Les picades són una part molt important d'alguns dels plats més típics de la cuina catalana. Segons siguin de peix o carn s'hi posen uns ingredients o altres, potenciant el sabor, espessint la salsa, i també per arrodonir algun plat senzill i donar-hi una mica mes d'alegria.
Les receptes de les dones de Palou









Galeria d'imatges
SECRETS DE CUINA
Publicat per
Passa'm la Recepta
a
19:47
dilluns, 28 d’abril del 2014
Etiquetes de comentaris:
Secrets de cuina
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (26)
- Bolets (33)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (99)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Llegums (30)
- Làctics (18)
- Marisc (32)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (25)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (80)
- Postres (129)
- Primers plats (192)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (138)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada