Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

COQUES DE PATATA

dimecres, 6 de març del 2013
Ingredients:

500 Grs. de farina
200 Gr. de patata bullida
150 Grs. de sucre
175 De llet
1 Ou i mig
50 Grs. de llard
20 Grs. de llevat fresc de forner

Elaboració del plat:

Bullir la patata i quan encara és calenta passar-la pel passapurés.
Escalfar una mica la llet i desfer-hi el llevat.
En un bol posar la patata i afegir el llard, el sucre, la llet amb el llevat i l'ou i mig.
Afegir-hi la farina a poc a poc i anem pastant la massa.
Un cop aconseguim una massa elàstica i que no s'enganxi als dits, deixar llevar tapat amb un drap
humit fins que hagi augmentat el doble.
Preescalfar  el forn a 160º i tornar a pastar la massa fins a treure'n l'aire.
Fer unes porcions de 80 gr. en forma de panets rodons.
Colocar-les en una safata del forn, separades per evitar que es toquin i deixar que tornin a doblar
la mida. Posar al forn i coure a 160º fins que estiguin lleugerament daurades.
Treure-les del forn i deixar refredar a sobre d'una reixeta .
Un cop fredes empolvorar amb sucre llustre.
Aquestes coques son típiques de Valldemossa, Mallorca.
Bonísimes amb una bona xocolata desfeta!!

Presentada per Roser Blasco


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada