Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MONGETES DEL GANXET AMB SÍPIA

dimecres, 20 de febrer del 2013
Ingredients:

Foto: Maria Danti
500g de mongetes del ganxet.
500g de sípia fresca
2 cebes
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
1 gotet de vi blanc (150)
1 culleradeta de pebre dolç
1 fulla de llorer
oli, i sal.

Elaboració del plat:

El dia abans posar les mongetes en remull.
En una olla posar les mongetes una ceba petita sencera, una fulla de llorer i cobrir-ho d'aigua.
Coure-les una hora i mitja  a foc lent.
Quan estiguin cuites treure-les del foc i guardar-les.
Netejar la sípia i tallar-le a trossos petits mida de les mongetes.
Tallar la ceba grossa a trossos petits.
Pelar els tomàquets, partir-los per la meitat  treure  les llavors i tallar-los a trossos petits.
Posar a la cassola 4 o 5 cullerades d'oli, posar-hi la ceba fins que agafi color uns ( uns 20 minuts)
Afegir els tomàquets tallats petits i coure'ls uns 20 minuts més, afegir all ratllat, el pebre vermell dolç i remenar-ho.Després afegir-hi la sípia i el got de vi deixar-ho coure 30 minuts amb la cassola tapada.
Escórrer les mongetes i guardar 1/5 litre del suc , afegir-ho tot a la cassola i deixar-ho coure uns minuts. Provar si esta bé de sal i el plat està apunt. 
Millor mengar-les amb cullera.
Presentada per Fuencisla González Gil.                            

1 comentaris:

  1. Bernat ha dit...:

    Espectacular m'ha quedat. Per sort n'he fet de sobres i en tindré per un altre dia.

Publica un comentari a l'entrada