Foto: Maria Danti |
500g de sípia fresca
2 cebes
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
1 gotet de vi blanc (150)
1 culleradeta de pebre dolç
1 fulla de llorer
oli, i sal.
El dia abans posar les mongetes en remull.
En una olla posar les mongetes una ceba petita sencera, una fulla de llorer i cobrir-ho d'aigua.
Coure-les una hora i mitja a foc lent.
Quan estiguin cuites treure-les del foc i guardar-les.
Netejar la sípia i tallar-le a trossos petits mida de les mongetes.
Tallar la ceba grossa a trossos petits.
Pelar els tomàquets, partir-los per la meitat treure les llavors i tallar-los a trossos petits.
Posar a la cassola 4 o 5 cullerades d'oli, posar-hi la ceba fins que agafi color uns ( uns 20 minuts)
Afegir els tomàquets tallats petits i coure'ls uns 20 minuts més, afegir all ratllat, el pebre vermell dolç i remenar-ho.Després afegir-hi la sípia i el got de vi deixar-ho coure 30 minuts amb la cassola tapada.
Escórrer les mongetes i guardar 1/5 litre del suc , afegir-ho tot a la cassola i deixar-ho coure uns minuts. Provar si esta bé de sal i el plat està apunt.
Millor mengar-les amb cullera.
Espectacular m'ha quedat. Per sort n'he fet de sobres i en tindré per un altre dia.