Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ROSCOS DE LES NENES DE L'ESTACIÓ

dimecres, 23 de maig del 2012
Ingredients:


Una mesura * de sucre
1 mesura de llet
1 mesura d'oli d'oliva
3 ous
1 sobre de llevat
Canyella en pols
1 llimona ratllada
Farina, ( la que admeti)
* la mesura a casa la fem amb un got normal.

Elaboració del plat:

En un bol es baten els ous i s'afegeix la mida de sucre, la de llet i la d'oli. Un cop batuda la mescla s'hi afegeix la ratlladura de la llimona i el llevat. Es continua batent i es va afegint a poc a poc la farina.
( la farina es pot passar per un sedàs o colador per tal de donar-li una mica més d'aire i que surti més esponjosa la barreja final).
La farina es va afegint fins que la massa quedi prou compacta per poder treballar-la amb les mans sense que se'ns enganxi.
Un cop tenim la massa al punt es tapa amb un drap de cuina i es deixa reposar com a mínim 30 minuts.
Un cop tinguem la massa a punt, s'agafa un tros i es treballa amb les mans donant-li forma de xurro ( una mica gruixut i no gaire llarg) es posa el xurro sobre la taula i se li passa el corró. La tira plana que queda es doblega per la meitat i s'uneixen el dos extrems quedant una forma dauro.

Presentada per Noelia Lafuente   

     

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada