Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CONSERVA DE TOMÀQUET

dimecres, 3 d’abril del 2019
Ingredients:

1 kg de tomàquets madurs (Cada quilo son més o menys de 200 grams de conserva final)
Oli
Sal
Sucre

Elaboració del plat:

Primerament peleu els tomàquets i treieu les llavors. (També es poden ratllar).
Prepareu la paella o cassola amb una mica d'oli i després i tireu els tomàquets a trossos i la sal al gust.

Enceneu el foc i els heu de coure una 1/2 hora llarga.Veureu el canvi de color i la textura. Els podeu anar provant mentre es va coent i hi podeu afegir més sal.
Si són molt àcids hi podeu posar una mica de sucre.

Un cop cuit el podeu fer servir al moment o guardar-lo un temps.

Per fer la conserva, la millor època de tomàquets és l'estiu i com menys àcids millor.

Els podeu conservar dins de pots de vidre tapats i al bany maria,
També els podeu congelar dins de bosses o fiambreres.

El bany maria es fa posant els pots coberts amb aigua freda que no passi
gaire de la tapa. I quan comencen a bullir, espereu 20 minuts per tancar el foc.
Es deixa refredar i es poden arribar a guardar fins a un any. Guardeu-los en un lloc fresc de la casa.

Presentada per: Assumpció Fontcuberta







1 comentaris:

  1. Ariadna ha dit...:

    Gràcies per la recepta! La provarem, ja que ens encanta el tomàquet en conserva casolà, canvia totalment la qualitat dels plats

Publica un comentari a l'entrada