Ingredients:
1 kg de tomàquets madurs (Cada quilo son més o menys de 200 grams de conserva final)
Oli
Sal
Sucre
Elaboració del plat:
Primerament peleu els tomàquets i treieu les llavors. (També es poden ratllar).
Prepareu la paella o cassola amb una mica d'oli i després i tireu els tomàquets a trossos i la sal al gust.
Enceneu el foc i els heu de coure una 1/2 hora llarga.Veureu el canvi de color i la textura. Els podeu anar provant mentre es va coent i hi podeu afegir més sal.
Si són molt àcids hi podeu posar una mica de sucre.
Un cop cuit el podeu fer servir al moment o guardar-lo un temps.
Per fer la conserva, la millor època de tomàquets és l'estiu i com menys àcids millor.
Els podeu conservar dins de pots de vidre tapats i al bany maria,
També els podeu congelar dins de bosses o fiambreres.
El bany maria es fa posant els pots coberts amb aigua freda que no passi
gaire de la tapa. I quan comencen a bullir, espereu 20 minuts per tancar el foc.
Es deixa refredar i es poden arribar a guardar fins a un any. Guardeu-los en un lloc fresc de la casa.
Presentada per: Assumpció Fontcuberta
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
CONSERVA DE TOMÀQUET
Publicat per
Assumpció Fontcuberta
a
18:49
dimecres, 3 d’abril del 2019
Etiquetes de comentaris:
Conserves,
Trobada Fons de Cuina: Trucs i Secrets,
Verdures i hortalisses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
Gràcies per la recepta! La provarem, ja que ens encanta el tomàquet en conserva casolà, canvia totalment la qualitat dels plats