Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SUQUET DE PEIX

divendres, 22 de juny del 2018
Ingredients:
Foto: Roser Blasco


4 talls de rap
4 talls d'escorpora
1 calamars grosset
4 gambes
4 escamarlans
8 musclos
1/2 k de patates
1 tomàquet madur
1 ceba
1/2 l de fumet o aigua
1 gotet de vi blanc
1 copa de conyac
Sal i oli

Allioli:
4 grans d'all
Oli

Picada:
Un tros del fetge del rap
50 g d'ametlles torrades
1 llesca petita de pa fregit
Una mica de julivert
Una mica de bitxo, si voleu

Elaboració:

Netegeu bé tot el peix i saleu-lo, rasqueu els musclos.
En una cassola amb oli d'oliva, fregiu -hi els alls i la llesca de pa, quan siguin rossos, reserveu-los i en el mateix oli fregiu-hi el fetge si ho voleu mes suau n'hi poseu menys.
En el morter, ho amb una picadora  piqueu  el pa, les ametlles, els alls, el fetge de rap, el julivert, una mica de bitxo, ratlleu-hi el tomàquet sense les llavors.Un cop tot ben barrejat ho aboqueu a la cassola que vagi coent una mica, després afegiu-hi el fumet i les patates tallades una mica primes.
A mitja cocció afegiu-hi el peix. Comproveu el punt de sal, poseu-hi el vi blanc i el conyac.
Seguidament hi afegiu els escamarlans les gambes i els musclos. Deixeu-ho coure, tapat uns quinze minuts mes a foc alegre.
Mentrestant feu l'allioli al morter, picant dos grans d'all i afegiu-hi l'oli de mica en mica.
Afegiu l'allioli al guisat i sacsegeu perquè quedi ben repartit, a de quedar un suquet una mica mica lligat.

Un cop fet deixeu-ho reposar una mica i ho serviu a taula amb la mateixa cassola.

Aquest es un plat que feien els pescadors a la mateixa barca, i segons el que pescaven feien servir un peix o un altre, és millor peix de carn forta i el peix de roca perquè és més gustós.

Bon profit !!!!

Presentada per: Roser Blasco




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada