Foto: Assumpció Volart |
8 talls de rap d'uns 75g cada un
400g de favetes congelades (o 200 g de favetes cuites)
16 calçots
100 g de pernil saltat (pot ser pernil serrà)
50g de beicon
oli
sal
Elaboració del plat:
Netegeu el rap, saleu-lo poc, poseu-lo a la paella amb una mica d'oli, que quedi poc cuit. Poseu-lo en una plata i acabeu la cocció al forn.
Netegeu els calçots i coeu-los. En aquesta recepta els he cuit al forn, també es poden coure a la graella o al caliu.
Un cop cuits els pelem i els guardem.
Si les faves són congelades, coeu-les bullint-les amb poca aigua. Un cop cuites poseu-les a la paella amb el pernil tallat petit i els trossets de beicon.
Saltegeu-ho i finalment afegiu-hi els calçots un parell de minuts.
El plat ja es pot muntar amb una base de favetes saltades, dos calçots per banda i els dos talls de rap.
Presentada per: M. Assumpció Fontcuberta
Idea extreta del llibre: Guies Gastronòmiques de Catalunya.
Un mar i muntanya diferent per provar...