Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BUNYOLS DE VENT

dilluns, 7 de març del 2016
Ingredients: 
Foto: Camila Navarro



1/4 litre d'aigua (250cc)
100 gr de mantega
1 pessic de sal
1 culleradeta de sucre
125 gr. de farina (tamisada)
4 o 5 ous
opcional: pell de llimona ratllada o aroma d'anís


Elaboració del plat:

Posem en un cassó l'aigua, la mantega a bocins, el pessic de sal, la culleradeta de sucre, la pell de llimona i l'aroma d'anís. 
Quan bulli afegim d'un cop la farina i remenem enèrgicament (Queda una massa)
Retirem del foc i esperem 10 min. que es refredi i hi afegim els ous (d'un a un), remenem bé fins integrar-los. (Sempre amb cullera de fusta)
Posem una paella fonda al foc amb força oli, quan sigui una mica calent, anem tirant la massa de bunyols amb una cullera petita i l'ajuda del dit. S'han d'inflar i ells mateixos es giraran. Un cop dauradets i rodonets, els treiem i els posem sobre un paper absorvent i els ensucrem.

Nota: aquesta recepta serveix també per fer lioneses. És la mateixa massa, però es cou al forn.

Presentada per: Camila Navarro

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada