Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PASTÍS DE POMA (EN SAFATA)

divendres, 20 de juny del 2014
Ingredients:


2 kg de pomes

Pasta:
250 gr de mantega
2 ous
200 gr de sucre
500gr farina
1 sobre de llevat en pols
ratlladura d' una llimona

Bany:
Barrejar 200gr de sucre glass amb tant suc de llimona fins aconseguir una massa lleugerament espessa.


Elaboració del plat:

Peleu i trossegeu les pomes, bulliu-les amb amb poca aigua i sucre. Escorreu-les.
Poseu els ingredients per a la pasta a sobre de la taula i amasseu-los fins que quedi una massa llisa. Llavors deixeu-la reposar una estona.
La meitat de la pasta s'extén en el fons d'una plata de forn i  s'hi posen les pomes.  Com a últim, s'extén amb un  rodet l'altra meitat de la pasta, a sobre d'un paper enfarinat , o entre dos peces de plàstic, i quan tingui les mides de la plata, s'agafa i es col·loca amb molt de compte a sobre de les pomes. Repasseu les vores i poseu-lo al forn.
Temps de forn: 45 minuts (amb gas bastant menys).
Quan estigui ben daurat, traieu-lo del forn i poseu el bany per sobre (quan ja s'hagi refredat).
Per un motllo desmuntable de 26 cm es poden utilitzar la meitat de les quantitats citades.

Es serveix amb nata muntada, és insuperable!

Presentada per: Hilde Grosskopf

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada