Ingredients:
2 carxofes per persona
1 tall de cansalada molt prima o beicon amb pebre per carxofa.
1 pruna o un dàtil per carxofa
1llimona
sal
pebre negre mòlt.
Elaboració del plat:
Per començar netegeu les carxofes i deixeu-les només amb la part més tendra; a mida que les peleu, les heu
de fregar amb llimona perquè no es tornin negres.
Trèieu amb un ganivet la part més fibrosa de la carxofa i poseu a dintre la pruna i una mica de sal, enrotlleu
al voltant de la carxofa la cansalada. Emboliqueu les carxofes d'una en una amb paper d'alumini i les col·loqueu en una plata que pugui anar al forn. Les poseu al forn, escalfant-lo abans a una temperatura mitjana 35- 40º.
Presentació les carxofes, com tots els plats cuits a la papillota, les heu de servir embolicades amb el paper d'alumini .
Presentada per Mª Assumpció Fontcuberta.
Les receptes de les dones de Palou









Galeria d'imatges
CARXOFES A LA PAPILLOT AMB PRUNES
Publicat per
Assumpció Fontcuberta
a
18:57
dimecres, 30 d’abril del 2014
Etiquetes de comentaris:
Primers plats,
Verdures i hortalisses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (26)
- Bolets (33)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (99)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Llegums (30)
- Làctics (18)
- Marisc (32)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (25)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (80)
- Postres (129)
- Primers plats (192)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (138)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada