![]() |
Foto: Assumpció Volart |
350gr de farina
50gr.de margarina
20gr.de llevat premsat (de pa)
60gr. de sucre
0,5dl.de llet
raspadures de llimona
3 ous
una mica de sal
1/2 copeta d' anís
1 culleredeta d' anís mòlt
1/2culleradeta de coriandre
canyella en pols
Preparació:
Barregeu la llet tèbia amb el llevat i 100grams de farina, removeu i formeu una bola.
Deixeu fermentar la massa tapada amb un drap net uns 30 minuts en un lloc temperat.
Amb la farina que queda formeu un volcà, poseu al mig la margarina, els ous, la sal, el
sucre, l'anís i els condiments, removeu primer amb la forquilla i després afegiu-hi la
massa fermentada.
Treballeu amb les mans fins que obtingueu una massa fina i tova. Colpegeu la massa contra
el marbre.
Unteu el marbre amb una mica d'olí i amb les mans també untades, aneu agafant petites porcions
de la pasta i formeu boletes i després col·loqueu-les en una placa, també untada d'oli.
Reserveu-lo en un lloc calent per accelerar la fermentació, la massa ha de doblar el seu volum
inicial. Aquest procés triga aproximadament una hora.
Escalfeu oli a la fregidora o en un atuell fons, agafeu les boletes amb les mans, feu un foradet al
mig i aneu-les posant en l'oli, que no ha de ser gaire calent, perquè la pasta es crema de seguida.
Han de quedar d'un color fosc. Quan aneu traient els bunyols del foc, aneu-los ensucrant.
Deixeu fermentar la massa tapada amb un drap net uns 30 minuts en un lloc temperat.
Amb la farina que queda formeu un volcà, poseu al mig la margarina, els ous, la sal, el
sucre, l'anís i els condiments, removeu primer amb la forquilla i després afegiu-hi la
massa fermentada.
Treballeu amb les mans fins que obtingueu una massa fina i tova. Colpegeu la massa contra
el marbre.
Unteu el marbre amb una mica d'olí i amb les mans també untades, aneu agafant petites porcions
de la pasta i formeu boletes i després col·loqueu-les en una placa, també untada d'oli.
Reserveu-lo en un lloc calent per accelerar la fermentació, la massa ha de doblar el seu volum
inicial. Aquest procés triga aproximadament una hora.
Escalfeu oli a la fregidora o en un atuell fons, agafeu les boletes amb les mans, feu un foradet al
mig i aneu-les posant en l'oli, que no ha de ser gaire calent, perquè la pasta es crema de seguida.
Han de quedar d'un color fosc. Quan aneu traient els bunyols del foc, aneu-los ensucrant.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada