Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LLOM AL FORN AMB PINYA I BACÓ

divendres, 30 de gener de 2015
Ingredients:


1 k de llom (tot d'una peça)
1 pot de pinya gran (natural)
Talls de bacó ben prims
2 cebes de Figueres grosses
Oli d'oliva, sal i pebre

Elaboració del plat

Per començar, talleu el llom, com si volguéssiu fer llibrets, salpebreu-ho, i aneu posant un tall de pinya tallada per la meitat i un de bacó i poseu-lo en una safata per anar al forn amb una mica d'oli, i pel damunt també un bon raig, afegiu-hi  les rodanxes de pinya que us han sobrat. Ho entreu al forn a 180º, 30 minuts. aprox.
Ho aneu arruixant amb una cullera pel damunt, amb el mateix suc de la safata i ho entreu al forn 5 minuts més.

Per la salsa: En una paella sofregiu a foc lent les cebes tallades en juliana. Quan estiguin cuites, afegiu-hi el suc de la safata i les rodanxes de pinya i deixar-ho coure tot junt uns minuts. Ho tritureu i amb aquesta salsa serà per napar per sobre el llom i la resta en una salsera per qui en vulgui més.

Bon profit !!!!

Presentada per: Irene Feliu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada