Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO DE CREMA AMB XOCOLATA CALENTA

divendres, 6 de juny del 2014
Ingredients:


3 ous
100 gr de sucre
100 gr de farina
1 culleradeta de Royal
Ratlladura de llimona
Xocolata
Mantega
Sucre glas.

Elaboració del plat:

Per fer el motllo del braç de gitano barregeu els rovells d'ou amb el sucre, remeneu ben remenat fins que la pasta agafi un color blanquinós. Barregeu ben  barrejat la farina i el Royal. Li tireu els  ous i ho barregeu tot a poc a poc. Muntareu les clares a punt de neu amb un pols de sal, ratlleu la llimona. Després clares i llimona ho tirarem a la pasta  però de mica en mica i amb una espàtula de fusta. Ho farem sempre de baix a dalt amb molta cura.
A la plata del forn hi posareu un paper parafinat untat d'oli per les dues cares. A sobre hi tirareu la pasta i l'escampareu de manera que agafi el mateix gruix. Procurareu que no quedi massa gruixuda.. Ho posareu al forn uns 8 minuts a 200 o 220 graus.
Quan està cuita i  una mica freda es posa sobre el marbre i es treu el paper. Es tapa amb un drap per que no perdi humitat. Quan sigui fred es farceix amb la crema i es caragola donant-li forma de braç.  Sucre glas per sobre.
Amb la xocolata, la mantega i un xic d'aigua es fa la xocolata desfeta. Es talla el braç a rodelles i s'hi tira la xocolata per sobre (sempre calenta)

Presentada per: Lourdes Batlles

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada