Ingredients:
3 ous
100 gr de sucre
100 gr de farina
1 culleradeta de Royal
Ratlladura de llimona
Xocolata
Mantega
Sucre glas.
Elaboració del plat:
Per fer el motllo del braç de gitano barregeu els rovells d'ou amb el sucre, remeneu ben remenat fins que la pasta agafi un color blanquinós. Barregeu ben barrejat la farina i el Royal. Li tireu els ous i ho barregeu tot a poc a poc. Muntareu les clares a punt de neu amb un pols de sal, ratlleu la llimona. Després clares i llimona ho tirarem a la pasta però de mica en mica i amb una espàtula de fusta. Ho farem sempre de baix a dalt amb molta cura.
A la plata del forn hi posareu un paper parafinat untat d'oli per les dues cares. A sobre hi tirareu la pasta i l'escampareu de manera que agafi el mateix gruix. Procurareu que no quedi massa gruixuda.. Ho posareu al forn uns 8 minuts a 200 o 220 graus.
Quan està cuita i una mica freda es posa sobre el marbre i es treu el paper. Es tapa amb un drap per que no perdi humitat. Quan sigui fred es farceix amb la crema i es caragola donant-li forma de braç. Sucre glas per sobre.
Amb la xocolata, la mantega i un xic d'aigua es fa la xocolata desfeta. Es talla el braç a rodelles i s'hi tira la xocolata per sobre (sempre calenta)
Presentada per: Lourdes Batlles
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
BRAÇ DE GITANO DE CREMA AMB XOCOLATA CALENTA
Publicat per
Passa'm la Recepta
a
18:57
divendres, 6 de juny del 2014
Etiquetes de comentaris:
Pastissos,
Postres,
Trobada Braç de Gitano
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada