Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

FAVES A LA CATALANA AMB HERBES AROMÀTIQUES

dimarts, 15 de maig de 2012
Ingredients:
Foto: Dani Morén




faves
botifarra negra
cansalada
cebes tendres
alls tendres
pèsols
herbes aromàtiques (farigola, sajolida,llorer i marduix)
sal i oli

Elaboració del plat:
Les faves a la catalana, és aconsellable coure-les en una olla de terra una mica fonda i per tapar-les fer servir un plat de fang.
Per començar sofregim la cansalada feta a trossos dins l'olla. Després posem la botifarra negra, li donem uns tombs i la treiem després perquè no es desfaci.
A continuació posem les faves desgranades, la ceba tallada i els alls tendres sencers, per últim posem el farcell et d'herbes.
Ho cobrim just d'aigua, ja que les faves en treuen més. Tirem els pèsols i fem que cogui tot a foc lent procurant que no es desfacin, encara que tot depèn de com siguin de tendres les faves.
Si les faves són una mica fetes i els pèsols són tendres bullim els pèsols a banda. Si ho fem així guardem el suc dels pèsols per posar-lo a les faves en lloc d'aigua.
Després tirem els pèsols a l'olla quan les faves estiguin cuites.    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada