Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ARRÒS AMB SAMFAINA I BOTIFARRA NEGRA

dissabte, 14 d’abril de 2012
Ingredients:


4 tassetes d'arròs
200 grs. de botifarra negra
2 grans d'all
1 fulla de llorer
Brou d'aviram
Ametlles torrades
Safrà
Oli
Sal

Per la samfaina

2 cebes
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
4 tomàquets madurs
2 albergínies
Oli
Sal

Elaboració del plat:

Per preparar la samfaina, poseu oli en una cassola o una paella gran i sofregiu-hi a foc lent la ceba tallada a mitges llunes i el pebrot tallat a tires.
Quan siguin una mica cuits, incorporeu-hi els tomàquets, pelats i tallats a dauets i un pessic de sal.
Deixeu que tot plegat es vagi coent lentament, remenant de tant en tant.
Mentrestant, peleu part de la pell de les albergínies, talleu-les a daus i salteu-les en una paella a part.
A continuació, afegiu-les a la cassola de la samfaina i si cal, afegiu-li una miqueta d'aigua.
Deixeu acabar de coure la samfaina fins que les verdures siguin tendres i si cal rectificar de sal.
A continuació, enrossiu un gra d'all tallat a làmines en una cassola amb un raig d'oli .
Quan sigui daurat, afegiu-hi  l'arròs  i doneu-hi  unes quantes voltes, fins que agafi un to marró.
Aleshores, aboqueu-hi la samfaina i el brou d'aviram (el doble de brou que d'arròs ).
Deixeu que bulli uns quants minuts,
Mentrestant, prepareu una picada al morter amb un gra d'all, sis o set ametlles i un pessic de safrà.
Deixateu-la amb una mica de brou i afegiu-la a la cassola.
Després, la botifarra tallada a trossos.
Acabeu la cocció al forn fins que l'arròs estigui al punt.
Ha de coure 18 minuts.
Presentada per Encarna Garcia

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada