Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CROQUETES DE MARISC

dimecres, 16 de maig de 2012
Foto: Mª Rosa
Ingredients:

200 grs. de marisc ( poden ser restes de peix o marisc que us hagin sobrat d'un suquet, etc.)
1/2  kg. de patates bullides i aixefades
100 grs. de mantega
100 grs. de farina
1 tassa de llet
1 ou gros
1 culleradeta de sal
oli en abundància
pa ratllat

Elaboració del plat:

Posem un recipient amb la mantega a foc lent. Un cop fosa, hi afegim la farina i ho remenem amb una  cullera de fusta, durant uns tres minuts, tot afegint-hi la llet a poc a poc.
A continuació hi afegim el puré de patata i el marisc o peix trinxat.
Ho tastem, i si convé ho rectifiquem de sal. Un cop la pasta sigui freda, fem les croquetes, les passem per ou batut i les fem rodolar sobre el pa ratllat.
Les fregim amb oli abundant i ben calent.
Les posem sobre paper absorbent i les servim tot seguit.

Beixamel:

Generalment. les proporcions per fer la beixamel són: 1 lt de llet, 100 gr de mantega i uns 100 gr de farina en aquest cas, a fi d'aconseguir una pasta mes espessa, hi afegirem més farina. La  podem aromatitzar amb una mica de nou moscada; amb la mantega també hi podem fer confitar una mica de ceba picada.
Podem utilitzar gambes, escamarlans, llagostins, musclos, calamars, cranca o nècora, etc.

Presentada per: M. A. Fontcuberta Recepta de: Jaume Fàbrega (extreta del llibre La Cuina del Peix)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada