Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PASTÍS SELVA NEGRA

dilluns, 2 de juliol del 2018
Ingredients pa de pessic:  
Foto: Josep Melgarejo
225 grs. mantega pomada
225 grs. de sucre blanc
4 ous mitjans
175 grs. de farina
1 sobre de llevat 
50 grs. de cacau pur

Pel farcit:
1 litre de nata vegetal 
1 pot gros de cireres sense os en almibar 
1 copa de licor de cireres Kirsch

Per decorar:
Encenalls de xocolata


Elaboració del pa de pessic:
Possar el sucre i la mantega en un bol i batre fins blanquejar. Afegir els ous d`un en un i batre fins que ens quedin ben integrats.
Barrejar la farina, el cacau i el llevat i tamitzar.
Incorporar poc a poc al bol sense deixar de batre.
Cuan estigui tot ben integrat ho acabarem de barrejar amb l'espàtula o llengua.
Si ens queda la massa molt espesa li afegirem 3 cullerades soperes d´aigua calenta.
Omplir un motlle rodó de 20 centimetres i cuinar al forn durant 40 minuts a 180º amb escalfor adalt i abaix.
Deixar refredar sobre una reixeta i un cop freda tallar en capes de dos centímetres de gruixudes.

Unes hores abans de muntar el pastí afegirem al pot de cireres la copa de licor i ho remenarem per integrar bé.
Aprofitarem per a muntar la nata i mantenirl-a freda al refrigerador.
Per aquesta nata no fa falta afegir sucre. Només cal muntarla amb varetes elèctriques i veurem que ens queda molt ferma.

Muntatge:

Hi posarem una base de pa de pessic y la mullarem bé amb el almíbar.
Afegirem una bona capa de nata i posarem moltes cireres i les cobrierm amb més nata.
Col·locarem una altra base de pa de pessic i tornarem a mullar-la amb l'almívar.
La cobrirem amb mes nata i també els costats del pastís mirant que ens quedi ben maco.
Per acabar cobrirem el pastís amb els encenalls de xocolata i reservarem al refrigerador fins el moment de servir.

Presentada per: Josep  Melgarejo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada