Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LLAMINERA AMB XAMPINYONS I PASTA DE FULL

divendres, 22 de juny del 2018

Ingredients:
Foto: Montserrat Pujadas



1 llaminera de porc de 500g
300 g de xampinyons
100 g de beicon
1 làmina de pasta de full
1 ceba gran
3 pastanagues
1 tomàquet gran
Trossets d'api
8 grans d'all
Vi blanc i vi ranci
Sal, pebre negre i gingebre en pols
Farigola, romaní, llorer i canyella
Alls i julivert
Pa ratllat
1 ou sencer
1 rovell d'ou
Oli

Com a guarnició:
Albergínies o carxofes, segons la temporada

Elaboració:

Emboliqueu la llaminera amb el beicon i lligueu-la. (ho poden fer a la carnisseria)
La poseu en una cassola amb oli per enrossir-la,després hi poseu el vi blanc, el ranci hi deixeu reduir una mica.
Seguidament poseu-hi la ceba, el tomàquet, les pastanagues tallades a trossets, l'api, els alls, les herbes, les espècies, la sal i una mica d'aigua calenta. Ho deixeu coure una hora aprox. un cop cuita la deixeu refredar i l'hi traieu el cordill.
Les verdures i el suc el passeu per un passa pures i ho reserveu.
Netegeu els xampinyons i talleu-los petits, poseu-los a coure amb una mica d'oli, a mig fer hi tireu una mica de vi blanc, la sal i l'all i julivert trinxats. Quan siguin cuits hi poseu 3 c de pa ratllat, remeneu i quan sigui fred hi afegiu un ou batut que quedi incorporat a la farsa.
Un cop tot apunt estireu la pasta de full a la safata del forn, hi poseu la llaminera, els xampinyons hi ho emboliqueu be, pinteu-ho amb el rovell d'ou batut.
Tot seguit ho poseu a coure al forn a 160º fins que sigui cuit i rosset.
Un cop cuit el talleu amb molt de compte perquè no es desfaci, va be el ganivet elèctric si en teniu.
Serviu-ho amb la salsa de la cocció.

Presentat per: Montserrat Pujadas







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada