Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

VARATS A LA TARONJA I LLIMONA

dilluns, 27 d’abril de 2015
 Ingredients:
Foto  Mª Rosa Clavería



4 varats
1 taronja
1 llimona petita
5 grans d’all
1 ceba grossa
2 fulles de llorer
1 gotet de vi blanc
1 cullerada de grans de pebre



Elaboració del plat

Rentar els varats, treure’ls totes les espines. Posar-los en una plata, salar-los i deixar reposar.
Tallar la ceba laminada i amb unes cullerades d’oli, posar-ho en una cassola amb la ceba i els alls laminats, les fulles de llorer partides i els grans de pebre. Quan estigui una mica cuit, posar-hi la pell de la taronja i la pell de la llimona laminades, i deixar-ho coure uns 10 minuts. Després tirar-hi el suc de la taronja i la llimona, i al cap de 5 minuts el got de vi blanc, i que cogui uns 10 minuts. (Si ho trobeu molt àcid, tireu-hi una culleradeta de sucre). Seguidament treure les pells de la taronja i de la llimona , posar els varats dins de la cassola amb la pell a sota i deixar-lo 5 minuts, apagar el foc, tapar la cassola i deixar-los reposar.
Queda encara més bo si es menja l’endemà.

BON PROFIT.

Presentada per    Mª Rosa Clavería
              

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada