Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SALMÓ MARINAT

dimecres, 8 d’abril del 2015
Ingredients:

400g de salmó
Per el marinat:
1 got de sal mida d'aigua
1 got de sucre
Pebre negra en gra
Anet sec

Elaboració del plat:

En primer lloc, barregeu la sal i el sucre i  prepareu la plata per posar-hi el salmó: la primera capa ha de ser de sal i de sucre barrejat amb una mica d’anet i uns grans de pebre.
Poseu una reixeta sobre de la barreja perquè el salmó pugui deixar anar el líquid; poseu el salmó a sobre de la reixeta per la part de la pell; cobriu el salmó amb el que us ha sobrat de  la barreja de sal i sucre, una capa fina d’anet i uns grans de pebre negre.
Deixeu-lo a la nevera 24 hores. Un cop passades les 24 hores, canvieu el salmó de costat i deixeu-lo marinar 24 hores més.
Passades les 48 hores, separeu el salmó de la barreja i eixugeu-lo amb un drap fins que quedi ben net. Afegiu-hi oli i ja el teniu a punt per a menjar. Es pot fer servir per posar a sobre les torredetes amb mantega, per barrejar amb la pasta, etc.

Presentada  Assumpció Fontcuberta  


                                                                                                                    Fotos: Assumpció Fontcuberta


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada