Ingredients:
400g de salmó
Per el marinat:
1 got de sal mida d'aigua
1 got de sucre
Pebre negra en gra
Anet sec
Elaboració del plat:
En primer lloc, barregeu la sal i el sucre i prepareu la plata per posar-hi el salmó: la primera capa ha de ser de sal i de sucre barrejat amb una mica d’anet i uns grans de pebre.
Poseu una reixeta sobre de la barreja perquè el salmó pugui deixar anar el líquid; poseu el salmó a sobre de la reixeta per la part de la pell; cobriu el salmó amb el que us ha sobrat de la barreja de sal i sucre, una capa fina d’anet i uns grans de pebre negre.
Deixeu-lo a la nevera 24 hores. Un cop passades les 24 hores, canvieu el salmó de costat i deixeu-lo marinar 24 hores més.
Passades les 48 hores, separeu el salmó de la barreja i eixugeu-lo amb un drap fins que quedi ben net. Afegiu-hi oli i ja el teniu a punt per a menjar. Es pot fer servir per posar a sobre les torredetes amb mantega, per barrejar amb la pasta, etc.
Presentada Assumpció Fontcuberta
Fotos: Assumpció Fontcuberta
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
SALMÓ MARINAT
Publicat per
Assumpció Fontcuberta
a
19:00
dimecres, 8 d’abril del 2015
Etiquetes de comentaris:
Entrants,
Peix,
Trobada la cuina dels marinats i escabetxs
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada