Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SALSA DELS CALÇOTS

dimecres, 20 de febrer de 2013
Foto: Roser Blasco
Ingredients:
Per unes 20/25 persones

3/4 de k. d'ametlles torrades
1/4 de k. d'avellanes torrades
3 nous crues
30 g. de pinyons
20 tomàquets madurs escalivats
5 cabeces d'all escalivades
3 ous durs
6 nyores fregides
4 pebrots "nanos" escaldats
un bon manat de julivert
unes fulles d'herba de Santa Maria o menta fresca
sal, oli i vinagre de bota

Elaboració del plat:


Escalivar els tomàquets i les cabeces d'all al forn.
Picar els fruits secs, les nyores i el bitxo amb una picadora, fins que formi una massa oliosa de tan fina.
Després es trituren les herbes, els tomàquets pelats treient una mica les granes, els alls pelats, els ous durs, i la polpa dels pebrots vermells. Per barrejar tot això va bé el "minipimer" o batedora.
Finalment en un atuell més gran es barregen tots els ingredients, l'oli, el de fregir-ne de mica en mica.
Rectifiquem de sal i si volem una mica de pebre negre
La salsa aconsegueix la seva plenitud després de reposar unes hores.
Bona calçotada!!!!!
Presentada per Roser Blasco

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada