Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MONGETES DEL GANXET AMB BOLETS

dimecres, 13 de febrer del 2013
Ingredients:


300 grs. de mongetes del ganxet
100 grs. de bolets variats
1 botifarra
1 ceba
1-2 tomàquets
2 grans d'all
1 got de vi blanc
ametlles
julivert
oli
sal

Elaboració del plat:

Poseu a bullir les mongetes (que prèviament haureu tingut amb remull unes quantes hores) en una cassola amb aigua abundant i un pessic de sal, uns tres quarts d'hora. Quan arrenquin el bull, escumeu-les, tapeu l'olla i deixeu-les coure lentament. Mentrestant, piqueu la ceba i un all i peleu i també els tomàquets. Netegeu els bolets i talleu-los a trossos regulars si són grans.
Enrrossiu la ceba i els alls amb una mica d'oli. Quan comencin a agafar color, poseu-hi els bolets i la botifarra; doneu-hi unes quantes voltes i seguidament hi poseu els tomàquets, quan es comença a espessir afegiu-hi la picada d'all, 6 o 7 ametlles i julivert, deixeteu-la amb el vi blanc i afegiu-ho a la cassola, juntament amb una mica d'aigua de bullir les mongetes. Finalment, afegiu-hi les mongetes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot plegat una estona. Si cal, afegiu-hi una mica més d'aigua durant la cocció.

Presentada per Candi Soler

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada