Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CALÇOTS, ROMESCO I BACALLÀ

dimecres, 20 de febrer del 2013
Ingredients:

Calçots
Romesco
Bacallà
Salsa romesco
250g d'ametlles torrades
5 tomàquets  escalivats
5 g d'all escalivats
2g d'all crus
1 llesca de pa sec remullat amb vinagre
1 nyora
Pebre negre
Avellanes
Julivert trinxat (opcional)
Oli i sal

Elaboració del plat:

Preparem un bon foc de flames vives per als calçots.
S'han de coure amb molta flama, per tant hem de vigilar que no es cremin.
El bacallà es pot fer de moltes maneres: el podem fer  a la brasa, a la papillota ( es adir, embolicat amb paper d'alumini) fregit o simplement bullit amb 1 fulla de llorer.
Preparació salsa:

En primer lloc, hem de posar la  nyora en remull unes hores abans de la preparació de la salsa. Si ens en descuidem, la podem escaldar en aigua calenta una estona, vigilant, però, que no arribi a bullir.
Posem a remullar amb vinagre la llesca de pa sec, escalivem els tomàquets i els grans d'all, pelem les ametlles torrades i ho passem tot per la picadora.
Seguidament, rasquem la nyora amb un ganivet, hi afegim sal, oli, unes avellanes i els 2g d'all sense escalivar. Ho triturem tot ben bé.
Si queda molt espès, hi podem afegir una mica més d'oli i de vinagre; si queda massa clar, hi podem posar una mica més de pa sec remullat o 1 tomàquet escorregut.
Presentada per Assumpció Volart

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada