Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LLUÇ A LA BASCA

dimecres, 9 de maig del 2012
Ingredients:


1 lluç de 1250 grs.
4 grans d'all
1 cullerada de farina
100 cc. de vi blanc sec
250 grs. de cloïsses
2 ous
1 llauna d'espàrrecs
200 cc. de caldo de peix
oli d'oliva
julivert

Elaboració del plat:

Tallar el lluç en supremes, bullir els ous amb aigua calenta 12 minuts i refrescar-los amb aigua freda per parar-ne l'ebullició, posar les cloïsses en remull amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
En una cassola posarem l'oli i quan estigui calent hi posarem els alls laminats procurant que no s'enrosseixin, li tirarem la farina que la deixarem coure una mica perquè tregui el gust de cru.
Seguidament hi tirarem el vi i el deixarem reduir.
Salpebrem el lluç i el posem a la cassola amb la pell de cara amunt, hi afegirem el caldo de peix calent fins a cobrir la meitat del gruix dels talls de lluç, al cap de 2 o 3 minuts els girarem.
Anirem sacsejant la cassola sense remenar-ho que així no es fa malbé el peix.
Finalment posarem els ous partits, les cloïsses ja obertes a part i els espàrrecs, tot ben col·locat, pel damunt hi tirem una mica de julivert picat i ho servim en la mateixa cassola.

Presentada del plat Candi Soler

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada